- Denn här rödvin passar till ossobuco eller stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinäger sås
- Jäsningen i rostfritt stål och stora träfat gör detta italienska rödvin särskilt komplext
- Ett kraftfullt rödvin, förstklassigt bland annat till en romantisk middag
Bricco Riva Bianca Buttafuoco - Picchioni Andrea
förpackningen!
Mer information om Bricco Riva Bianca Buttafuoco - Picchioni Andrea
Bricco Riva Bianca Buttafuoco av Picchioni Andrea från Lombardiet presenterar en tät, rubinröd färg i vinglaset. Detta röda vin från den gamla världen hälls i ett rött vinglas och erbjuder underbart komplexa aromer av plommon, avrundade med ytterligare fruktiga nyanser som bidrar till åldrandet i träfat.
Detta vin övertygar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin, förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart sammetslen, köttig och tät. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Lombardiet är fängslande med en vacker eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de grus- och sanddominerade jordarna.
Vinifiering av Bricco Riva Bianca Buttafuoco av Picchioni Andrea
Den kraftfulla Bricco Riva Bianca Buttafuoco från Italien är en cuvée, pressad från druvsorterna Vespolina, Barbera och Croatina. Druvorna växer under optimala förhållanden i Lombardiet. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av sand och grus. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Bricco Riva Bianca Buttafuoco ytterligare 12 månader på ekfat.
Serveringsförslag för Bricco Riva Bianca Buttafuoco by Picchioni Andrea
Upplev detta röda vin från Italien bäst tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till bräserad kyckling i rött vin, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Picchioni Andrea