- Denna sorters rena rödvin harmoniserar utmärkt med Boeuf Bourguignon eller Ossobuco
- För geniet visar sig detta vin från Lombardiet påfallande komplext
- Detta italienska rödvin passar utmärkt
Rosso D’Asia - Picchioni Andrea
förpackningen!
Mer information om Rosso D’Asia - Picchioni Andrea
Den kraftfulla Rosso D'Asia från Picchioni Andrea glider in i glaset med en tät rubinröd. Näsan på detta Picchioni Andrea-rödvin presenterar alla typer av röda vinbär, björnbär, surkörsbär och plommon. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som läder, kryddnejlika och kanel.
I gommen öppnar Rosso D'Asia från Picchioni Andrea underbart torrt, greppigt och aromatiskt. Detta täta, köttiga och sammetslena röda vin är fylligt och flerskiktat på gommen. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Lombardiet glädjer äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraltoner från de grus- och sanddominerade jordarna.
Vinifiering av Picchioni Andrea Rosso D'Asia
Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av druvsorten Croatina. Druvorna växer under optimala förhållanden i Lombardiet. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av sand och grus. Efter skörden når druvorna snabbt vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av 12 månaders lagring på ekbarriquer.
Rekommendation för Rosso D'Asia by Picchioni Andrea
Detta röda vin från Italien bör helst serveras vid en temperatur på 15 - 18°C som ett komplement till osso buco, lammgryta med kikärter och torkade fikon eller kalvspetsar med bönor och tomater.
- Fler produkter från Picchioni Andrea