🍷 Upplev den eleganta karaktären av Negresco Valtènesi Rosso, som mjukt lagras i små träfat
🍽️ Kombinera detta kraftfulla vin perfekt med smakrika kålroulader eller en läcker kalv-lök-gratäng
🌄 Druvorna kommer från Azienda Agricola Cà Maiol och förenar Barbera, Groppello och Sangiovese till en harmonisk njutning
förpackningen!
Mer information om Negresco Valtènesi Rosso DOP - Cà Maiol
Negresco Valtènesi Rosso från Cà Maiol i Lombardiet har en tät, rubinröd färg i glaset. När man snurrar vinglaset visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i klara kyrkfönster vid kanten av glaset. I glaset avslöjar detta röda vin från Cà Maiol aromer av svarta vinbär, blåbär, mullbär, moreller och plommon, kompletterade med garrigue, vanilj och enbär. I gommen öppnar Negresco Valtènesi Rosso från Cà Maiol underbart torrt, gripande och aromatiskt. I gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart silkeslen, smältande, sammetslen och tät. Tack vare den måttliga fruktsyran smickrar Negresco Valtènesi Rosso med en behaglig munkänsla utan att sakna friskhet. I mål imponerar detta röda vin från vinodlingsregionen Lombardiet, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till blåbär och mullbär. I finishen ansluter mineralnoter från de lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Cà Maiol Negresco Valtènesi Rosso
Sangiovese Grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Negresco Valtènesi Rosso från Cà Maiol är Barbera, Groppello, Marzemino och druvor. I Lombardiet växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar gjorda av lera. Naturligtvis bestäms Negresco Valtènesi Rosso också av klimatet och vinodlingsstilen i Valtenèsi DOC. Denna italienska kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin, som presenterar sig som exceptionellt doftande. Sangiovese Utvecklingen av druvorna för detta vin från Barbera, Groppello, Marzemino och påverkas till stor del av klimatet i den växande regionen. I Lombardiet trivs druvorna i ett ganska svalt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig mustvikt. Druvorna till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand när de är helt mogna. Efter handskörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Cà Maiol Negresco Valtènesi Rosso
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till kålrulader, kalv- och lökgryta eller pumpagryta.
- Fler produkter från Azienda Agricola Cà Maiol