🍷 Capitel San Rocco Ripasso Valpolicella Superiore DOC från vinproducenten Tedeschi imponerar med sin fylliga struktur och den harmoniska balansen mellan syra och alkohol
🍽️ Njut av detta fruktiga vin till läckra rätter med rött kött, vilt eller lagrad ost
🌿 Tillverkat av de ädla druvsorterna Corvina, Corvinone och Rondinella, förenar detta vin det bästa av den venetianska vintraditionen
förpackningen!
Mer information om Capitel San Rocco Ripasso Valpolicella Superiore DOC - Tedeschi
Capitel San Rocco Valpolicella Ripasso Superiore DOC från Tedeschi-vingården är rubinröd i färgen, klar och genomskinlig i glaset. På näsan har den komplexa och generösa aromer av körsbär, hallon och röda vinbär, vilket ger vinet friskhet. Detta röda vin från Veneto är fruktigt, balanserat och välstrukturerat med ett harmoniskt samspel mellan syra och alkohol, runt, fylligt och varmt i gommen. De fruktiga smakerna från bouqueten bekräftas i den långa och ihållande finishen.
Produktion av Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso från Tedeschi vingård
Detta typiska röda vin från norra Italien produceras med den traditionella vinframställningstekniken som kallas Ripasso. En del av Valpolicella, som vinifierades föregående höst, hälls på Amarone-marc efter att den har dekanterats i mars. Druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella (30% vardera) och 10% av andra lokala röda druvor till detta vin kommer från vingårdarna på moränkullarna i Valpolicella-området.
Efter manuell skörd avstjälkas och pressas druvorna samtidigt. Alkoholjäsning sker under 15 dagar vid en kontrollerad temperatur, följt av malolaktisk jäsning och spontan klarning fram till slutet av mars. Vid denna tidpunkt genomgår en del av vinet en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur under 8 till 10 dagar på Amarone- och Recioto-tärningarna. Vinet lagras sedan i 1 till 2 år på slavonska ekfat och mognar ytterligare 6 månader i flaskan efter buteljering.
Capitel San Rocco Valpolicella Ripasso Superiore är ett vin med potential att åldras i 12 till 15 år.
Matsalsrekommendationer för Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso från Tedeschi
Njut av detta fruktiga Valpolicella Ripasso till rött kött, vilträtter och mogna ostar. Den perfekta serveringstemperaturen är mellan 16° och 18°C, något svalare än rumstemperatur.
Utmärkelser för Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso från Weingut Tedeschi
- Gambero Rosso: 2 glas för 2015
- Guida Vitae (AIS Italian Sommelier Association): 3 stjärnor för 2015
- I Vini di Veronelli: 89 poäng, 2 stjärnor för 2015
- Vini d'Italia Cernilli Doctorwine: 92 poäng för 2015
- Wine Spectator: 90 poäng för 2015
- Vini Buoni d'Italia Touring Club Italiano: Guldstjärna 4 stjärnor för 2015
- Fler produkter från Agricola Fratelli Tedeschi