🍷 Foresta Ombrosa Puglia IGT från Casa Vinicola Carlo Botter imponerar med sin lysande purpurfärg och en sammetslen struktur som förfinas av det fina samspelet mellan kanel och mörk choklad
🍽️ Idealisk till italienska delikatesser, kompletterar den perfekt pasta med korvbullarna eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon
🌱 Denna enskilda Primitivo kommer från naturreservatet "Schattenwald" i Apulien och speglar regionens gröna hjärta
förpackningen!
Mer information om Foresta Ombrosa Puglia IGT - Cuore Verde
I glaset avslöjar Foresta Ombrosa Puglia från Cuore Verde en ljuslila färg. Den första doften av Cuore Verde Foresta Ombrosa Puglia smickrar med toner av plommon, damsoner och svarta körsbär. De fruktiga aspekterna av bouqueten får sällskap av kanel, mörk choklad och pepparkakskryddor.
Cuore Verde Foresta Ombrosa Puglia kan med rätta beskrivas som särskilt fruktig och sammetslen, och har vinifierats med en behaglig smakprofil. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en oerhört tät textur. Cuore Verde Foresta Ombrosa Puglia visar sig vara underbart friskt och livligt på gommen på grund av sin kortfattade fruktsyra. På slutet glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Puglia med sin betydande längd. Återigen dyker antydningar om svarta körsbär och morellkörsbär upp.
Vinifiering av Cuore Verde Foresta Ombrosa Puglia
Den balanserade Cuore Verde Foresta Ombrosa Puglia från Italien är ett vin med en enda sort, vinifierat från druvsorten Primitivo. Druvorna skördas vid två olika mognadsstadier. I vinkällaren väljs druvorna ut och krossas försiktigt. Vinifieringen sker till en början separat - beroende på mognadsstadiet. Först efter den första jäsningen cuvéas de två vinerna och jäses en andra gång i tankar av rostfritt stål.
Matrekommendation för Foresta Ombrosa Puglia Cuore Verde
Njut av detta röda vin från Italien tempererat vid 15-18 °C till pasta med korvknyten, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Casa Vinicola Carlo Botter