- Detta karaktärsfulla rödvin passar perfekt till ankbröst med sockerärtor eller grönsaks-couscous med nötköttbullar
- Jäsningen i barrique gör detta rödvin särskilt silkeslent
- Ett kraftfullt rödvin, av högsta kvalitet bland annat till den romantiska middagen
Guglielmi Di Jago Amarone Valpolicella Classico - Villa Spinosa
förpackningen!
Mer information om Guglielmi Di Jago Amarone Valpolicella Classico - Villa Spinosa
Den fatlagrade Guglielmi Di Jago Amarone Valpolicella Classico från vinodlingsregionen Veneto presenterar sig i en tät rubinröd i glaset. Denna italienska cuvée presenterar underbart komplexa toner av blåbär, surkörsbär, röda vinbär och plommon i glaset. Dessutom finns det antydningar till kakao och tobak.
Villa Spinosa Guglielmi Di Jago Amarone Valpolicella Classico är behagligt torr. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt köttig, tät och sammetslen textur. I avslutningen bjuder detta röda vin från vinodlingsregionen Veneto på en vacker längd. Återigen finns det antydningar till surkörsbär. I avslutningen ansluter mineralnoter från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Guglielmi Di Jago Amarone Valpolicella Classico by Villa Spinosa
Utgångspunkten för den förstklassiga och underbart kraftfulla cuvée Guglielmi Di Jago Amarone Valpolicella Classico by Villa Spinosa är druvorna Corvina, Corvinone och Cuvée. I Veneto växer de vinstockar som ger druvorna till detta vin på kalkstensjordar. Efter druvskörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt ner. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning får Guglielmi Di Jago Amarone Valpolicella Classico harmonisera ytterligare på den fina jästfällningen i 12 månader.
Serveringsförslag för Guglielmi Di Jago Amarone Valpolicella Classico by Villa Spinosa
Drick detta röda vin från Italien tempererat vid 15 - 18°C till fylld paprika, kokt kalvkött med bönor och tomater eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Villa Spinosa