- Denna rödvin från Corvina, Corvinone och Cuvée-druvor passar perfekt till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinäger sås eller kokt kyckling i rödvin
- För den som njuter visar sig detta vin från Venetien vara oerhört komplext
- Ett kraftfullt rödvin, utmärkt bland annat till en romantisk middag
Guglielmi di Jago 20 Anni Amarone della Valpolicella - Villa Spinosa
förpackningen!
Mer information om Guglielmi di Jago 20 Anni Amarone della Valpolicella - Villa Spinosa
Den fatlagrade Guglielmi di Jago 20 Anni Amarone della Valpolicella från vinodlingsregionen Veneto avslöjar en tät rubinröd i glaset. Den första näsan på Guglielmi di Jago 20 Anni Amarone della Valpolicella presenterar nyanser av sura körsbär. De fruktiga antydningarna i buketten får sällskap av toner av fatåldring och ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Villa Spinosa Guglielmi di Jago 20 Anni Amarone della Valpolicella presenterar sig underbart torr för vinentusiasten. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin. I gommen har detta kraftfulla rödvin en underbart sammetslen, köttig och tät textur. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Veneto, närmare bestämt från Amarone della Valpolicella DOCG, glädjer äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska fasetter av de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Villa Spinosa Guglielmi di Jago 20 Anni Amarone della Valpolicella
Basen för den kraftfulla Guglielmi di Jago 20 Anni Amarone della Valpolicella från Italien är druvor från druvsorterna Corvina, Corvinone och Cuvée. I Veneto växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på kalkstensjordar. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt ner. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Guglielmi di Jago 20 Anni Amarone della Valpolicella ytterligare 12 månader på ekbarriquer.
Serveringsförslag för Villa Spinosa Guglielmi di Jago 20 Anni Amarone della Valpolicella
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som passande vin till grönsakscouscous med köttbullar, ankbröst med sockerärtor eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Villa Spinosa