förpackningen!
Mer information om Le Sabbie dell'Etna Rosso DOC - Firriato
I glaset avslöjar Le Sabbie dell'Etna Rosso från Firriato en tät rubinröd färg. I glaset visar detta röda vin från Firriato aromer av svarta vinbär, mullbär, blåbär och björnbär, kompletterade med kakaobönor, orientaliska kryddor och vanilj. Firriato Le Sabbie dell'Etna Rosso glädjer med sin elegant torra smak. Det buteljerades med 2,6 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i kategorin högkvalitativa viner, förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Fruktsyran i Le Sabbie dell'Etna Rosso är behagligt avrundad och gör detta vin underbart smidigt. I avslutningen imponerar detta ungdomliga vin från den sicilianska vinodlingsregionen med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till svarta vinbär och björnbär. I finishen dominerar mineralnoter av vulkanisk sten och sand jorden.
Vinifiering av Le Sabbie dell'Etna Rosso av Firriato
Grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla cuvée Le Sabbie dell'Etna Rosso by Firriato är druvorna Nerello Cappuccio och Nerello Mascalese. På Sicilien växer de vinstockar som ger druvorna till detta vin på jordar av sand och vulkanisk sten. När druvorna har skördats transporteras de snabbt till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Le Sabbie dell'Etna Rosso från Firriato
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som ett ackompanjemang till
- Fler produkter från Firriato