- Denna rödvin passar utmärkt till gåsbröst med ingefära-rödkål och mejram eller grönsaks-couscous med nötköttbullar
- Hans ursprung från Sicilien gör detta vin till en typisk representant för viner från den Gamla Världen
- En idealisk rödvin, förstklassig bland annat till en romantisk middag
Salina Rosso Tenuta Ruvoli - Salvatore D'Amico
förpackningen!
Mer information om Salina Rosso Tenuta Ruvoli - Salvatore D'Amico
Den eleganta Salina Rosso Tenuta Ruvoli från Salvatore D'Amico stänker i glaset med en ljus rubinröd. Näsan på detta röda vin från Sicilien förtrollar med nyanser av björnbär och hallon. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs garrigue, blåbär och skogsgolv till.
I gommen börjar Salina Rosso Tenuta Ruvoli av Salvatore D'Amico behagligt torr, grippig och aromatisk. Balanserat och flerskiktat, detta köttiga, sammetslena och täta röda vin presenterar sig på gommen. I finishen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Sicilien äntligen med en vacker längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och hallon. I avslutningen kommer mineraltoner från de vulkaniska bergsdominerade jordarna in.
Vinifiering av Salina Rosso Tenuta Ruvoli by Salvatore D'Amico
Basen för den förstklassiga och underbart balanserade cuvéen Salina Rosso Tenuta Ruvoli by Salvatore D'Amico är druvorna Sangiovese, Nerello Cappuccio och Nerello Mascalese. Druvorna växer under optimala förhållanden på Sicilien. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av vulkanisk sten. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den eleganta Salina Rosso Tenuta Ruvoli i ytterligare 6 månader på 900 l ekfat.
Serveringsförslag för Salina Rosso Tenuta Ruvoli by Salvatore D'Amico
Drick detta ekologiska rödvin från Italien tempererat vid 15-18°C till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, kokt kalvkött med bönor och tomater eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
Drick detta ekologiska rödvin från Italien tempererat vid 15-18°C till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, kokt kalvkött med bönor och tomater eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Salvatore D'Amico