🍷 Mandrarossa Timperosse visar sig i en elegant, torr stil med en perfekt balans mellan frukt och mineralitet
🍽️ Njut av detta rödvin, helst med anklår med sockerärtor eller med pasta och bratwurstbollar
🇮🇹 Detta utsökta vin kommer från Menfi DOC på Sicilien och imponerar med druvsorten Petit Verdot från Cantine Settesoli
förpackningen!
Mer information om Mandrarossa Timperosse IGT - Cantine Settesoli
I glaset presenterar Mandrarossa Timperosse från Cantine Settesoli en ljus rubinröd färg. I glaset erbjuder detta röda vin från Cantine Settesoli aromer av plommon, svarta vinbär, svarta körsbär, mullbär och plommon, kompletterade med enbär, grönpeppar och garrigue. Cantine Settesoli Mandrarossa Timperosse glädjer med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin av hög kvalitet, förtrollar detta italienska vin med sin fina balans trots sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Sicilien, närmare bestämt från Menfi DOC, imponerar äntligen med en bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de sanddominerade jordarna.
Vinifiering av Cantine Settesoli Mandrarossa Timperosse
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Petit Verdot. För detta underbart balanserade vin av en enda sort från Cantine Settesoli användes endast förstklassiga druvor. På Sicilien växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på sandjordar. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen kan Mandrarossa Timperosse fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 7 månader. Lagringen på träfat följs av en omfattande flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Mandrarossa Timperosse från Cantine Settesoli
Upplev detta röda vin från Italien som bäst tempereras vid 15 - 18 °C som ett passande vin till ankbröst med sockerärtor, rödlök fylld med couscous och aprikoser eller pasta med korvklimpar.
- Fler produkter från Cantine Settesoli