🍷 Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon glänser med sin eleganta torrhet och en harmonisk avslutning
🍽️ Perfekt till ankbröst med sockerärtor eller stekt kalvlever, blir detta vin en kulinarisk höjdpunkt
🌍 Från de soliga vinrankorna på Sicilien från Cantine Settesoli, utvecklar denna Cabernet Sauvignon sina fruktiga och balsamiska nyanser
förpackningen!
Mer information om Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon - Cantine Settesoli
I glaset erbjuder Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon från Cantine Settesoli en ljuslila färg. Den första näsan av Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon avslöjar nyanser av violer, lila och rosor. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
Cantine Settesoli Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon är behagligt torr. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin bortom 4-euro-markeringen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Sicilien, närmare bestämt från Menfi DOC, imponerar äntligen med en bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Cantine Settesoli Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon
Den balanserade Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon från Sicilien är gjord av druvor av Cabernet Sauvignon-sorten. På Sicilien växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på kalkstensjordar. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen får Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 6 månader. Lagringen på träfat följs av en avsevärd flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Mandrarossa Serra Brada Cabernet Sauvignon från Cantine Settesoli
Denna italienare avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Den är perfekt som tillbehör till ankbröst med sockerärtor, purjolökstortilla eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Cantine Settesoli