🍷 Notte di Galileo Rosso Riserva imponerar med sin eleganta täthet och den harmoniska lagringen i rostfria tankar och små ekfat
🍴 Detta rödvin passar utmärkt till stekt kalvlever med äpplen och lök samt till bakade fårostpaket
🌍 Ursprungligen från de vulkaniska jordarna i Colli Euganei i Veneto kommer denna utsökta cuvée av Cabernet Sauvignon och Merlot från Cantina Colli Euganei
förpackningen!
Mer information om Notte di Galileo Rosso Riserva Colli Euganei DOCG - Cantina Colli Euganei
Note di Galileo Rosso Riserva Colli Euganei från Cantina Colli Euganei i Veneto avslöjar en tät, purpurröd färg när den virvlas i glaset. Den första näsan av Notte di Galileo Rosso Riserva Colli Euganei presenterar toner av björnbär. De fruktiga delarna av bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som choklad, vanilj och eukalyptus.
I gommen börjar Notte di Galileo Rosso Riserva Colli Euganei från Cantina Colli Euganei underbart torr, grippig och aromatisk. I gommen kännetecknas detta kraftfulla röda vin av en otroligt tät struktur. Avslutningen på detta välmogna röda vin från vinodlingsregionen Veneto, närmare bestämt från Colli Euganei DOC, är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraliska toner från jordarna som domineras av vulkanisk sten och kalksten.
Vinifiering av Cantina Colli Euganei Notte di Galileo Rosso Riserva Colli Euganei
Den kraftfulla Notte di Galileo Rosso Riserva Colli Euganei från Italien är en cuvée vinifierad från druvsorterna Cabernet Sauvignon och Merlot. Vinrankorna som producerar druvorna till detta vin växer på kalksten och vulkaniska stenjordar i Veneto. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i tankar av rostfritt stål och små träfat vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar får Notte di Galileo Rosso Riserva Colli Euganei fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 18 månader.
Förslag till Cantina Colli Euganei Notte di Galileo Rosso Riserva Colli Euganei
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till bakade fårostpaket, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller citron-chilikyckling med bulgur.