🍷 Pichemej Barolo från Gian Piero Marrone visar en typisk italiensk karaktär med en kraftfull lagring på ekfat
🍽️ Njut av den med thailändsk gurksallad eller citron-chili-kyckling för en oförglömlig smakupplevelse
🇮🇹 Tillverkad av den ädla Nebbiolo-druvan i den berömda vinregionen Piemonte, lovar detta vin en bit italiensk livsglädje
Den här åtgärden pågår tills 02.06.2030 14:09.
förpackningen!
Mer information om Pichemej Barolo DOCG - Gian Piero Marrone
Pichemej Barolo av Gian Piero Marrone från Piemonte avslöjar en tät, rubinröd färg i det lutade glaset. Om man lutar glaset lite kan man se en övergång av vinets färg mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om man ger det lite luft genom att snurra det, visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, som kan ses i kyrkfönster vid kanten av glaset. I glaset avslöjar detta röda vin från Gian Piero Marrone aromer av plommon, damsons, morello körsbär, blåbär och björnbär, kompletterat med rostad barrique, ek och cigarrlåda. Gian Piero Marrone Pichemej Barolo presenterar sig underbart torr för vinentusiasten. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. På grund av sin nuvarande fruktsyra är Pichemej Barolo underbart fräsch och livlig på gommen. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, närmare bestämt från Barolo DOCG, glädjer slutligen med en extraordinär eftersmak.
Vinifiering av Pichemej Barolo av Gian Piero Marrone
Detta kraftfulla röda vin från Italien tillverkas vegan från druvsorten Nebbiolo. Pichemej Barolo är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När druvorna har skördats anländer de snabbt till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring i flera månader på ekfat. När vinet är färdigt harmoniseras Pichemej Barolo noggrant.
Mat rekommendation för Pichemej Barolo av Gian Piero Marrone
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till thailändsk gurksallad, rödlök fylld med couscous och aprikoser eller citronchilikyckling med bulgur.
Utmärkelser för Pichemej Barolo av Gian Piero Marrone
Förutom ett ikoniskt vinrykte kan detta röda vin från Gian Piero Marrone också skryta med utmärkelser. I detalj är dessa för 2016 års årgång
- JG 2016
- Fler produkter från Gian Piero Marrone