- Detta karaktärsstarka vitt vin passar utmärkt till purjolökssoppa eller pasta med bratwurstknyten
- Jäsningen i rostfritt stål gör detta italienska vitt vin särskilt silkeslent
- En idealisk vitt vin, förstklassig som en harmonisk sommarvin
Pompeii Bianco - Bosco de Medici
förpackningen!
Mer information om Pompeii Bianco - Bosco de Medici
I glaset avslöjar Pompeii Bianco från Bosco de Medici en ljus gyllengul färg. Detta italienska vin av en enda druvsort smickrar glaset med underbart komplexa toner av päron, äpple, mirabelleplommon och citron. Gommen i Bosco de Medicis Pompeii Bianco är underbart torr, gripig och aromatisk. I gommen är texturen i detta välbalanserade vita vin underbart silkeslen. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Kampanien är fängslande med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de flintdominerade jordarna.
Vinification of the Bosco de Medici Pompeii Bianco
Det här vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Caprettone. Endast det bästa druvmaterialet användes för detta underbart balanserade sortvin från Bosco de Medici. I Kampanien växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av flinta. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna till Pompeii Bianco uteslutande för hand, utan användning av straffande och mindre selektiva fullskördare. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas av.
Serveringsförslag för Pompeii Bianco by Bosco de Medici
Detta vita vin från Italien avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till ost och osträtter. Det är ett perfekt komplement till kikärtscurry, purjolökstortilla eller spenatgratäng med mandlar
.- Fler produkter från Bosco de Medici