- Denna förstklassiga rödvin kompletterar utmärkt rätter som stekt kyckling i rödvin eller fyllda paprikor
- Hans ursprung från Toscana gör detta vin till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Ett kraftfullt rödvin, förstklassigt bland annat till den romantiska middagen
Riserva Chianti Classico - Le Masse Di Lamole
förpackningen!
Mer information om Riserva Chianti Classico - Le Masse Di Lamole
Den kraftfulla Riserva Chianti Classico från Le Masse Di Lamole flyter in i glaset med en tät lila färg. I glaset presenterar detta röda vin från Le Masse Di Lamole aromer av hallon och björnbär, kompletterade med garrigue, skogsgolv och blåbär. Le Masse Di Lamole Riserva Chianti Classico presenterar sig underbart torr för vinälskaren. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin. Detta täta, köttiga och sammetslena rödvin är fylligt och komplext i gommen. I eftersmaken har detta röda vin från vinodlingsregionen Toscana en vacker längd. Återigen finns det antydningar till hallon och björnbär. I avslutningen ansluter mineraltoner från de sandstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Le Masse Di Lamole Riserva Chianti Classico
Basen för den kraftfulla Riserva Chianti Classico från Italien är druvor från sorterna Sangiovese och Merlot. I Toscana växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av sandsten. Efter handskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning får Riserva Chianti Classico harmonisera ytterligare på den fina jästfällningen i 24 månader.
Rekommendation för Riserva Chianti Classico från Le Masse Di Lamole
Den här italienaren avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Den är perfekt som tillbehör till kokt kalvkött med bönor och tomater, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller grönsakscouscous med köttbullar.
- Fler produkter från Le Masse di Lamole