🍷 Rosso Dei Notri Toscana Rosso IGT från Tua Rita imponerar med sin torra och sammetslena karaktär, som kommer från jäsning och lagring i ståltank
🍽️ Njut av detta aromatiska rödvin optimalt med läckra kåldolmar eller en kryddig kikärtscurry för en harmonisk smakupplevelse
🌍 Från den pittoreska Toscana och tillverkat av rena Sangiovese-druvor, förkroppsligar detta vin essensen av den italienska vintraditionen
förpackningen!
Mer information om Rosso Dei Notri Toscana Rosso IGT - Tua Rita
Rosso Dei Notri Toscana Rosso från Tua Rita i Toscana avslöjar en ljus rubinröd färg när den virvlas i ett glas. Detta Tua Rita-rödvin presenterar näsan med alla typer av hallon och björnbär. Som om det inte redan vore imponerande tillkommer blåbär, garrigue och skogsdoft tack vare lagringen i rostfritt stål.
I gommen öppnar Rosso Dei Notri Toscana Rosso från Tua Rita behagligt torrt, fylligt och aromatiskt. Vissa viner etiketteras som torra, andra är det verkligen. Detta rödvin tillhör den andra gruppen, eftersom det vinifierades med bara 1 g restsocker. Detta sammetslena, täta och köttiga rödvin är balanserat och mångfacetterat i gommen. Rosso Dei Notri Toscana Rosso är imponerande fräsch och livlig på gommen tack vare sin uttalade fruktsyra. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Toscana är fängslande med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Tua Rita Rosso Dei Notri Toscana Rosso
Det balanserade Rosso Dei Notri Toscana Rosso från Italien är ett vin med en enda druvsort som tillverkas av druvsorten Sangiovese. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matsalsrekommendation för Rosso Dei Notri Toscana Rosso från Tua Rita
Detta röda vin från Italien bör helst serveras vid en temperatur på 15 - 18°C med kålrulader, spenatgratäng med mandlar eller kikärtscurry.