🍷 Sabazio Rosso di Montepulciano från La Braccesca visar en kraftfull och harmonisk utveckling med aromer av liljor, mulberry och fliederliknande frukttoner
🍽️ Njut av detta eleganta rödvin till fyllda paprikor eller stekt kalvlever för en oförglömlig smakupplevelse
🌿 Tillverkad av utvalda Sangiovese- och Merlot-druvor från den pittoreska Toscana förenar detta vin tradition med modernt hantverk
Klar för omedelbar avsändning, leveranstid ca. 2-4 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Sabazio Rosso di Montepulciano DOC - La Braccesca
Den kraftfulla Sabazio Rosso di Montepulciano från La Braccesca glider in i glaset med en tät lila färg. I glaset avslöjar detta röda vin från La Braccesca aromer av liljor, mullbär, lila, blåbär och lavendel, kompletterade med ytterligare fruktiga nyanser. I gommen öppnar Sabazio Rosso di Montepulciano från La Braccesca underbart torrt, greppigt och aromatiskt. Det finns torrt och riktigt torrt. Detta röda vin tillhör den andra gruppen, eftersom det tappades med endast 0,6 g restsocker. Detta smältande och silkeslena röda vin är fylligt och flerskiktat på gommen. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Sabazio Rosso di Montepulciano gommen med en mjuk känsla utan att sakna friskhet. I avslutningen är detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Toscana förtjusande med betydande längd. Återigen finns det inslag av björnbär och blåbär.
Vinifiering av La Braccesca Sabazio Rosso di Montepulciano
SangioveseGrunden för den kraftfulla Sabazio Rosso di Montepulciano från Toscana är druvor från Merlot och sorter. När druvorna har nått perfekt fysiologisk mognad skördas Sabazio Rosso di Montepulciano-druvorna uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. När druvorna har skördats förs de snabbt till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Sabazio Rosso di Montepulciano fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 4 månader.
Matrekommendation för Sabazio Rosso di Montepulciano från La Braccesca
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till fyllda paprikor, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller ossobuco.
- Fler produkter från Tenuta La Braccesca (Antinori)