🍷 Från den förstklassiga tillverkaren Gaja presenterar sig Sperss Langhe Nebbiolo med intensiv djup och stilfull kropp, som fängslar älskare
🍽️ Det här utsökta rödvinet harmonierar utmärkt med jamaikanska kycklinglår, spaghetti och lökkaka och förvandlar varje måltid till en fest
🇮🇹 Tillverkat av utvalda Nebbiolo-druvor från det ansedda Piemonte, representerar detta vin terroiren av högsta kvalitet
förpackningen!
Mer information om Sperss Langhe Nebbiolo DOC - Gaja
Den kraftfulla Sperss Langhe Nebbiolo från Gajas penna kommer in i glaset med en tät rubinröd färg. Om du håller glaset i vinkel kan du se en övergång av färgen mot granatrött i kanterna. Om du ger det lite luft genom att snurra det, avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i tydliga kyrkfönster vid kanten av glaset. Den första näsan på Sperss Langhe Nebbiolo visar nyanser av svarta vinbär, mullbär och blåbär. De fruktiga komponenterna i buketten förenas med mer fruktiga balsamiska nyanser.
Gaja Sperss Langhe Nebbiolo presenterar sig behagligt torr för vinälskaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin i Icon-segmentet. Detta täta röda vin är fylligt och flerskiktat på gommen. I avslutningen njuter detta röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, som kan lagras väl, äntligen med bra längd. Återigen finns det antydningar till svarta vinbär och blåbär. I finishen ansluter mineralnoter från jordarna som domineras av lera och kalksten.
Vinifiering av Gaja Sperss Langhe Nebbiolo
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Nebbiolo. Endast de bästa druvorna användes för detta exceptionellt kraftfulla vin med en enda sort från Gaja. Druvorna växer under optimala förhållanden i Piemonte. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av lera och kalksten. Det är uppenbart att Sperss Langhe Nebbiolo också bestäms av klimatet och vinodlingsstilen Langhe DOC. Denna italienska kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, och det är utomordentligt imponerande. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i den temperaturkontrollerade källaren. Efter dess slut .
Matrekommendation för Sperss Langhe Nebbiolo från Gaja
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är det perfekta komplementet till jamaicanska kycklingben
med ananassallad, spagetti med kapris-tomatsås eller löktarte med timjan.
- Fler produkter från Angelo Gaja