- Denna karaktärsstarka vitt vin kompletterar utmärkt rätter som spaghetti med kapris-tomatsås eller torsk med gurk-senap-grönsaker
- För den njutande visar sig detta vin från Molise ytterst välbalanserat
- Detta italienska vitt vin passar utmärkt som ett elegant sommarvin
förpackningen!
Mer information om Trebbiano Le Scoste Bio - Claudio Cipressi
Den eleganta Trebbiano Le Scoste Bio från Claudio Cipressi flyter in i glaset med en ljus ljusgul färg. Detta italienska vin av en enda sort smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av citron, persika, äpple och päron. Dessutom finns det antydningar till andra frukter.
Detta italienska vin glädjer med sin raka torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett genuint kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och så förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. Detta sammetslena vita vin är balanserat och komplext i gommen. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Molise är fängslande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Claudio Cipressi Trebbiano Le Scoste Bio
Det här vita vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Trebbiano. Endast de bästa druvorna skördades för detta exceptionellt balanserade vin med en enda sort från Claudio Cipressi. Druvorna till Trebbiano Le Scoste Bio skördas uteslutande för hand vid den optimala mognadspunkten, utan hjälp av maskiner som är både ansträngande och mindre selektiva. Efter skörden förs druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Därefter följer jäsning i flaskan vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av flera månaders lagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Serveringsförslag för Trebbiano Le Scoste Bio by Claudio Cipressi
Drick detta ekologiska vita vin från Italien väl kylt vid 8 - 10°C till kikärtscurry, pasta med korvknyten eller purjolökstortilla.
- Fler produkter från Claudio Cipressi