- Detta röda vin gjort av de bästa druvorna passar utmärkt till kalvstek med bönor och tomater eller fyllda paprikor
- Vinet mognar i rostfritt stål och stora ekfat, vilket gör detta röda vin särskilt komplext
- Ett idealiskt rödvin, utmärkt bland annat till en romantisk middag
Vuillermin - La Vrille
förpackningen!
Mer information om Vuillermin - La Vrille
I glaset presenterar Vuillermin från La Vrille en ljus rubinröd färg. I näsan presenterar detta röda vin från La Vrille alla typer av hallon, citroner och apelsiner. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på stora träfat ytterligare aromer som lime.
I gommen börjar Vuillermin från La Vrille underbart aromatiskt, fruktdrivet och balanserat. Balanserat och komplext, detta sammetslena, köttiga och täta röda vin presenterar sig på gommen. I avslutningen glädjer detta vin från vinodlingsregionen Aostadalen äntligen med en vacker längd. Återigen finns det antydningar av citron och apelsin. I avslutningen kommer mineraltoner från de sanddominerade jordarna in.
Vinifiering av La Vrille Vuillermin
Detta balanserade röda vin från Italien är gjort på druvsorten Vuillermin. Druvorna växer under optimala förhållanden i Aostadalen. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar gjorda av sand. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den eleganta Vuillermin i 33 månader på ekfat. Lagringen på ekfat följs av en lång period av flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Rekommendation för Vuillermin från La Vrille
Detta röda vin från Italien njuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som ackompanjemang till likörer och likörer. Det är ett perfekt komplement till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, fyllda paprikor eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås
.- Fler produkter från La Vrille