🍷 Barbaresco DOCG från Pico Maccario visar en elegant mognad med sin täta färg och sin fylliga smak
🍽️ Ideal till anklår med sockerärtor eller lammburgare passar detta rödvin perfekt till ett fint italienskt kök
🇮🇹 Tillverkat av den ädla Nebbiolo-druvan verkar detta vin representera det traditionella arvet från Piemonte och fascinerar med sin europeiska charm
förpackningen!
Mer information om Barbaresco DOCG - Pico Maccario
Pico Maccario Barbaresco är ett förstklassigt rött vin. Här har det en underbart tät, rubinröd färg. Efter den första virvlingen uppvisar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i klara kyrkfönster vid glasets kant. Detta italienska vin av en enda sort uppvisar underbart uttrycksfulla toner av svarta vinbär, surkörsbär och rosor i glaset. Till detta kommer inslag av andra frukter.
Vinet har en elegant och torr smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Detta köttiga rödvin är fylligt och flerskiktat på gommen. I avslutningen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen dyker antydningar om surkörsbär och svart vinbär upp.
Vinifiering av Barbaresco från Pico Maccario
Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av druvsorten Nebbiolo. Barbaresco är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Matrekommendation för Barbaresco från Pico Maccario
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till ankbröst med sockerärtor, grönsakscouscous med nötköttbullar eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
Utmärkelser för Barbaresco från Pico Maccario
Förutom sin absoluta toppvinstatus kan detta Pico Maccario-vin också skryta med utmärkelser och toppbetyg utöver 90 poäng. I detalj är dessa för 2018 års årgång
- James Suckling - 91 poäng
- Fler produkter från Pico Maccario