- Detta förstklassiga rödvin kompletterar perfekt rätter som spaghetti med kapris-tomat-sås eller kål-roulader
- För den njutande framstår detta vin från Piemonte som behagligt kraftfullt
- Detta italienska rödvin passar utmärkt som följeslagare till en mängd olika rätter & tillfällen
förpackningen!
Mer information om La Rosina Barbera d'Alba Superiore - Erbaluna
Barbera D'Alba Doc Superiore La Rosina från Erbaluna i Piemonte avslöjar en tät, rubinröd färg i vinglaset. Efter den första virvlingen uppvisar detta rödvin en hög viskositet, vilket kan ses i de klara glasmålningarna vid glasets kant. I glaset presenterar detta röda vin från Erbaluna aromer av svarta vinbär, blåbär, björnbär och mullbär, kompletterade med andra fruktiga nyanser. I gommen är Barbera D'Alba Doc Superiore La Rosina från Erbaluna underbart aromatisk, fruktig och balanserad. Vissa viner betecknas som torra, andra är det verkligen. Detta rödvin tillhör den andra gruppen, eftersom det tappades på flaska med bara 1 g restsocker. Texturen i detta kraftfulla rödvin är underbart sammetslen i gommen. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Barbera D'Alba Doc Superiore La Rosina gommen med en behaglig känsla utan att sakna friskhet. Avslutningen på detta ungdomliga vin från Piemonte vinodlingsregion är härligt lång. Återigen finns det inslag av björnbär och svarta vinbär.
Vinifiering av Barbera D'Alba Doc Superiore La Rosina från Erbaluna
Det här vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Barbera. Endast felfria druvor skördades till detta underbart kraftfulla single-varietal vin från Erbaluna. Efter druvskörden transporteras druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i stora träfat vid kontrollerade temperaturer. I slutet av denna process lagras den ekologiskt producerade Barbera D'Alba Doc Superiore La Rosina i flera månader på ekfat. När vinet är färdigt harmoniseras Barbera D'Alba Doc Superiore La Rosina noggrant.
Matsalsrekommendationer för Barbera D'Alba Doc Superiore La Rosina från Erbaluna
Detta veganska rödvin från Italien bör helst avnjutas vid 15 - 18°C som ett komplement till spenatgratäng med mandlar, pasta med korvklimpar eller grönsaksgryta med pesto.
Matsalsrekommendationer för Barbera D'Alba Doc Superiore La Rosina från Erbaluna - Fler produkter från Erbaluna
- Fler produkter från Erbaluna