🍷 Brunello Di Montalcino av Leonardo da Vinci imponerar med sin sammetslika textur och den harmoniska mognaden i slavonsk ekfat
🍽️ Njut av detta utsökta rödvin som idealiskt passar till läcker lammragù eller en fin rätter med torsk
🌿 Tillverkad av den välkända Sangiovese-druvan, förkroppsligar detta vin essensen av Toscana och dess traditionsrika vinodling
förpackningen!
Mer information om Brunello Di Montalcino DOCG - Leonardo da Vinci
Den fatlagrade Brunello Di Montalcino från vinodlingsregionen Toscana presenterar sig i en ljus rubinröd färg i glaset. Om man håller glaset i en liten vinkel kan man se en övergång till granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om man snurrar på vinglaset kan man uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Den första näsan av Brunello Di Montalcino avslöjar toner av björnbär, blåbär och svarta vinbär. De fruktiga aspekterna av bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som solvarm sten och skogsgolv.
I gommen börjar Brunello Di Montalcino by Leonardo da Vinci underbart torrt, greppigt och aromatiskt. På gommen är texturen i detta välbalanserade röda vin underbart sammetslen. I avslutningen imponerar detta röda vin från vinodlingsregionen Toscana, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen visar antydningar till svarta vinbär och blåbär.
Vinifiering av Leonardo da Vinci Brunello Di Montalcino
SangioveseDen balanserade Brunello Di Montalcino från Italien är ett vin med en enda sort som tillverkas av druvsorten . Uppenbarligen bestäms Brunello Di Montalcino också av klimat och vinodlingsstil Brunello di Montalcino DOCG. Denna italienska kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, med en exceptionellt komplex presentation. Efter skörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 28 månaders mognadslagring på stora träfat av slavonsk ek. Fatlagringen följs av en omfattande flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext. När vinet är färdigt harmoniseras Brunello Di Montalcino noggrant.
Matrekommendation för Brunello Di Montalcino av Leonardo da Vinci
Njut av detta röda vin från Italien perfekt tempererat vid 15 - 18°C som tillbehör till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller purjolökstortilla.
Utmärkelser för Brunello Di Montalcino av Leonardo da Vinci
Förutom sin absoluta toppvinstatus kan detta röda vin från Leonardo da Vinci också skryta med utmärkelser och toppbetyg utöver 90 poäng. I detalj är dessa för 2016-årgången
- James Suckling - 93 poäng
- Fler produkter från Leonardo da Vinci