- Denna rödvin passar utmärkt till kokt kyckling i rödvin eller grönsaks-couscous med biffköttbullar
- För den som uppskattar vin visar sig detta vin från Toscana vara särskilt komplext
- Detta italienska rödvin passar utmärkt
Chianti Classico - Tenuta Casenuove
förpackningen!
Mer information om Chianti Classico - Tenuta Casenuove
I glaset har Chianti Classico från Tenuta Casenuove en tät rubinröd färg. Hällt i ett rödvinsglas presenterar detta röda vin från den gamla världen underbart komplexa aromer av hallon och björnbär, avrundade av vanilj och svarta körsbär, som bidrar till fatlagringen.
Tenuta Casenuove Chianti Classico presenterar sig underbart torrt för vinentusiasten. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, men runt och smidigt. Detta täta, köttiga och sammetslena röda vin presenterar sig fylligt och komplext på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Toscana är övertygande med en vacker eftersmak. Avslutningen ackompanjeras också av mineralfacetter från de kalksten- och lerdominerade jordarna.
Vinifikation av Tenuta Casenuove Chianti Classico
Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av druvsorterna Sangiovese, Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Toscana. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av lera och kalksten. Efter handskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i betong och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Chianti Classico ytterligare 12 månader på ekfat.
Rekommendation för Chianti Classico från Tenuta Casenuove
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, osso buco eller kalvfärsbiffar med bönor och tomater.
- Fler produkter från Tenuta Casenuove