🍷 Dagromis di Gaja Barolo DOCG 1,5 l Magnum förför med sin utsökta, sammetliga textur och en elegant lagring som framhäver karaktären hos Nebbiolo perfekt
🍽️ Njut av detta rödvin i perfekt harmoni med kikärts-curry, kryddiga vårrullar eller läcker pumpapaj för en oförglömlig smakupplevelse
🇮🇹 Tillverkat av det välrenommerade vinhuset Gaja, speglar denna Barolo den unika ursprunget från Piemonte med sina karaktäristiska lerjordar
förpackningen!
Mer information om Dagromis di Gaja Barolo DOCG 1,5 l Magnum - Gaja
Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum från vinodlingsregionen Piemonte avslöjar en tät rubinröd i glaset. Denna italienska röda visar också en övergång till granatröd. Om du virvlar vinglaset avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, som kan ses i kyrkfönster vid glasets kant. Buketten av detta röda vin från Piemonte övertygar med aromer av svarta vinbär, blåbär, morello körsbär och björnbär. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs enbär, grönpeppar och medelhavsörter till.
På gommen öppnar Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum av Gaja underbart torr, gripande och aromatisk. Strukturen i detta kraftfulla röda vin är underbart sammetslen på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, närmare bestämt från Barolo DOCG, glädjer äntligen med en extraordinär efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från jordarna som domineras av lera och kalksten.
Vinifiering av Gaja Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum
Grunden för den kraftfulla Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum från Piemonte är druvor från druvsorten Nebbiolo. I Piemonte växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av lera och kalksten. Naturligtvis bestäms Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum också av klimat och vinodlingsstil Barolo DOCG. Denna italienska kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett utomordentligt imponerande sätt. Efter druvskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognadslagring.
Matrekommendation för Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum från Gaja
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är ett perfekt vin till kikärtscurry, vårrullar med köttfärsfyllning eller pumpagryta.
- Fler produkter från Angelo Gaja