- Denna sorters rena vita vin kompletterar utmärkt rätter som potatispanna med lax eller purjolökssoppa
- Att lagras i rostfritt stål gör detta vita vin särskilt fräscht och rakt på sak
- Ett idealiskt vitt vin, utmärkt som en lättsinnad sommervin
Falanghina - Vadiaperti-Traerte
förpackningen!
Mer information om Falanghina - Vadiaperti-Traerte
I glaset presenterar Falanghina från Vadiaperti-Traerte en briljant skimrande ljusgul färg. Den första näsan av Falanghina avslöjar nyanser av citron, mirabelle plommon, päron och persika. De fruktiga komponenterna i buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
I gommen öppnar Falanghina från Vadiaperti-Traerte underbart torr, grippig och aromatisk. I gommen är texturen i detta lättfotade vita vin underbart krispigt. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Campania glädjer sig äntligen med en betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Vadiaperti-Traerte Falanghina
Detta vita vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Falanghina. Endast obefläckat druvmaterial togs in för detta exceptionellt eleganta vin med en enda sort från Vadiaperti-Traerte. Druvorna växer under optimala förhållanden i Kampanien. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i lerjordar. När de är helt mogna skördas druvorna till Falanghina uteslutande för hand, utan användning av några ansträngande och knappast selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen buteljeras.
Serveringsförslag för Vadiaperti-Traerte Falanghina
Detta vita vin från Italien avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är perfekt som tillbehör till spagetti med kapris- och tomatsås, purjolökstortilla eller pumpagryta
.
- Fler produkter från Vadiaperti-Traerte