🍷 Filari Corti Nebbiolo Langhe DOC från Brandini imponerar med sin smidiga textur och livliga fräschör
🍽️ Denna exklusiva rödvin harmoniserar perfekt med kalvstek, ossobuco eller en grönsaks-couscous
🇮🇹 Från den prestigefyllda vinregionen Piemonte visar denna sortrenade Nebbiolo de bästa egenskaperna från sin ursprung
förpackningen!
Mer information om Filari Corti Nebbiolo Langhe DOC - Brandini
Den ekologiskt producerade Filari Corti Nebbiolo Langhe från Brandini glider in i glaset med en tät rubinröd. Om man vrider på glaset visar detta rödvin en hög viskositet, vilket syns i starka kyrkfönster vid glasets kant. I glaset visar detta röda vin från Brandini aromer av violer, svarta vinbär och plommon, kompletterade med andra fruktiga nyanser. Brandini Filari Corti Nebbiolo Langhe är underbart torr. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett toppvin. I gommen har detta kraftfulla rödvin en underbart tät struktur. Tack vare sin vitala fruktsyra är Filari Corti Nebbiolo Langhe underbart friskt och livligt på gommen. Detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Piemonte har en lång eftersmak som gör det till en fröjd för ögat. Återigen finns det antydningar till svarta vinbär och plommon.
Vinifiering av Filari Corti Nebbiolo Langhe från Brandini
Den kraftfulla Filari Corti Nebbiolo Langhe från Italien är ett vin med en enda sort, organiskt vinifierat från druvsorten Nebbiolo. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Brandini Filari Corti Nebbiolo Langhe
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kokt kalvkött med bönor och tomater, ossobuco eller grönsakscouscous med köttbullar.
- Fler produkter från Brandini