- Denna karaktärsfulla pärlkvin kompletterar utmärkt rätter som torsk med gurk- och senapgrönsaker eller purjolökstortilla
- För den som njuter av vin visar sig detta vin från Piemonte vara behagligt balanserat
- En idealisk pärlkvin, perfekt som en förträfflig aperitif
Eli Pas Dosé Metodo Classico - L’Autin
förpackningen!
Mer information om Eli Pas Dosé Metodo Classico - L’Autin
Eli Pas Dosé Metodo Classico från L'Autin i Piemonte har en klar, ljusröd färg i vinglaset. Gnistan i detta mousserande vin lyser i glaset. Den första näsan av Eli Pas Dosé Metodo Classico smickrar med nyanser av grönt äpple. De fruktiga aspekterna av buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
I gommen öppnar Eli Pas Dosé Metodo Classico från L'Autin behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. I gommen är texturen i detta balanserade mousserande vin underbart krispig. Finalen av detta mousserande vin från vinodlingsregionen Piemonte glädjer slutligen med en anmärkningsvärd efterklang.
Vinifiering av L'Autin Eli Pas Dosé Metodo Classico
Det balanserade Eli Pas Dosé Metodo Classico från Italien är en cuvée gjord av druvsorterna Verdesse, Chardonnay och Pinot Noir. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Eli Pas Dosé Metodo Classico uteslutande för hand utan hjälp av grova och knappast selektiva maskiner. Efter handskörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsningen av basvinerna. Efter att cuvéen har satts samman följer ytterligare lagring på grundval av Méthode Traditionelle. L'Autin Eli Pas Dosé Metodo Classico lagras sedan i flaskan under några månader och degorgeras slutligen.
Serveringsförslag för Eli Pas Dosé Metodo Classico från L'Autin
Detta italienska mousserande vin njuts bäst mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det är perfekt som ett ackompanjerande vin. Det är ett perfekt vin till purjolökssoppa, kikärtscurry eller purjolökstortilla.
- Fler produkter från L’Autin