🍇 Pradalupo Roero Arneis övertygar med sin eleganta stil och den noggrant utförda vinifikationen i rostfritt stål följt av lagring på den fina jästen
🥗 Njut av den väl kyld till läckra rätter som pumpa-gratäng eller purjolökssoppa för en oförglömlig smakupplevelse
🌍 Detta anmärkningsvärda vita vin kommer från Piemonte och är gjort av den högkvalitativa druvsorten Arneis
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om Pradalupo Roero Arneis DOCG - Fontanafredda
Pradalupo Roero Arneis från vinodlingsregionen Piemonte avslöjar sig i glaset i en briljant skimrande platinagul. Den första näsan av Pradalupo Roero Arneis avslöjar nyanser av apelsinblomma, mango och nashi-päron. De fruktiga aspekterna av buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
I gommen är Pradalupo Roero Arneis från Fontanafredda underbart aromatisk, fruktig och balanserad. Trots sitt torra utseende i gommen förtrollar detta vita vin med en delikat smältning och finvävd restsötma. Texturen i detta lättfotade vita vin är underbart sammetslen på gommen. Med sin närvarande fruktsyra är Pradalupo Roero Arneis imponerande fräsch och livlig på gommen. Detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Piemonte har en lång eftersmak som gör det till en fröjd för ögat. Hintar av kaprifol och mango dyker upp igen. I eftersmaken kommer mineraltoner från de sand- och kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Pradalupo Roero Arneis av Fontanafredda
Detta eleganta vita vin från Italien är tillverkat av druvsorten Arneis. Druvorna växer under optimala förhållanden i Piemonte. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av sand, kalksten och märgel. När druvorna har nått perfekt fysiologisk mognad skördas druvorna till Pradalupo Roero Arneis uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva skördemaskiner. Efter skörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning får Pradalupo Roero Arneis fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 6 månader. Lagringen på träfat följs av en omfattande flasklagring, vilket gör detta vita vin ännu mer komplext. När vinet är färdigt harmoniseras Pradalupo Roero Arneis noggrant.
Matrekommendation för Pradalupo Roero Arneis från Fontanafredda
Detta italienska vita vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till pumpagryta, purjolökssoppa eller kålroulader.
- Fler produkter från Fontanafredda