- Denna söta vin av Riesling och Sauvignon Blanc druvor kompletterar perfekt rätter som kålroulader eller potatispanna med lax
- För kännaren framstår detta vin från Trentino-Alto Adige som ovanligt lätt och behagligt
- En idealisk söta vin, utmärkt som en lätt och fräsch sommarvin
förpackningen!
Mer information om Praesepium Vendemmia Tardiva Bio - Stachlburg Baron von Kripp
Praesepium Vendemmia Tardiva Bio från Stachlburg Baron von Kripp i Trentino-Alto Adige visar en lysande gyllengul färg i vinglaset. I glaset avslöjar detta söta vin från Stachlburg Baron von Kripp aromer av aprikoser och citroner, kompletterade med andra fruktiga nyanser. I gommen börjar Praesepium Vendemmia Tardiva Bio från Stachlburg Baron von Kripp underbart torrt, greppigt och aromatiskt. På tungan kännetecknas detta lättfotade dessertvin av en enormt silkeslen struktur. Detta dessertvin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige bjuder på en mycket lång eftersmak. Återigen dyker inslag av citron och aprikos upp.
Vinification of the Praesepium Vendemmia Tardiva Bio by Stachlburg Baron von Kripp
Det här eleganta söta vinet från Italien är ekologiskt cuvéed från druvsorterna Riesling och Sauvignon Blanc. När druvorna för Praesepium Vendemmia Tardiva Bio är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand utan användning av grova och knappt selektiva maskiner. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av flera månaders mognadslagring på ekfat.
Serveringsförslag för Stachlburg Baron von Kripp Praesepium Vendemmia Tardiva Bio
Det här italienska dessertvinet avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som passande vin till grönsaksgryta med pesto, kålrulader eller purjolökstortilla.
- Fler produkter från Stachlburg Baron von Kripp