🍾 R.D.O. Levante Extra Dry Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene från Masottina övertygar med en elegant stil och fräsande bubblor
🍽️ Ideal för stekta äpplen med yoghurtsås eller torsk med gurk- och senapsgrönsaker, utvecklar detta mousserande vin sin fulla smakpotential
🍇 Utvunnet av 100% Glera-druvor representerar detta Prosecco den utsökta vintraditionen i den ansedda regionen Conegliano Valdobbiadene
förpackningen!
Mer information om R.D.O. Levante Extra Dry Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG - Masottina
Den eleganta R.D.O. Levante Extra Dry Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene från Masottina kommer in i glaset med en ljus platinagul färg. Bubblorna i detta mousserande vin presenterar sig i glaset. Den första doften av R.D.O. Levante Extra Dry Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene är smickrande med nyanser av akacia, moget äpple och grapefrukt. De fruktiga smakerna i bouqueten får sällskap av mineraltoner.
Masottina R.D.O. Levante Extra Dry Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene imponerar med sin saftiga, fruktiga smak. Det buteljerades med generösa 13,5 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin är detta italienska naturligtvis förtjusande med den finaste balansen trots sitt överflöd. R.D.O. Levante Extra Dry Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene kan med rätta beskrivas som exceptionellt fruktigt och sammetslent, eftersom det har vinifierats med en underbart söt smakprofil. Detta krispiga mousserande vin är balanserat och mångfacetterat i gommen. Tack vare den balanserade fruktsyran är R.D.O. Levante Extra Dry Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene en sammetslen munkänsla utan att sakna friskhet. Avslutningen på detta mousserande vin från vinodlingsregionen Veneto, närmare bestämt från Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG, imponerar med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av R.D.O. Levante Extra Dry Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene från Masottina
Det här vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Glera. Endast de bästa druvorna skördades för detta exceptionellt balanserade vin med en enda sort från Masottina. Druvorna till denna Prosecco Spumante från Italien skördas uteslutande för hand vid optimal mognad. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och pressas försiktigt. Basvinerna får sedan jäsa. När cuvéen har blandats får den mogna ytterligare med Charmat-metoden. Masottina R.D.O. Levante Extra Dry Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene mognar sedan i flera månader i flaskan och degorgeras slutligen.
Rekommendationer för matlagning av R.D.O. Levante Extra Dry Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene från Masottina
Detta italienska vin avnjuts bäst kylt vid 5 - 7°C. Det passar perfekt till bakade äpplen med yoghurtsås, kokosnöt och kefirkräm eller torsk med gurka och senapsgrönsaker.
- Fler produkter från Masottina