🍇 Rossj-Bass Langhe DOC från Gaja visar upp en elegant fräschör och balanserade aromer, vilket gör den till en njutning för älskare av komplexa vita viner
🍽️ Perfekt tempererad vid 15 - 18°C harmonierar detta utsökta vin idealiskt med läcker purjolökstortilla eller aromatiska spaghetti med yoghurt-myntpesto
🌳 Denna cuvée av Chardonnay och Sauvignon Blanc utvecklar den unika terroiren i Piemonte med sina mineraliska toner och medelhavskryddor
förpackningen!
Mer information om Rossj-Bass Langhe DOC - Gaja
Rossj-Bass Langhe från vinodlingsregionen Piemonte avslöjar sig i glaset i en ljus ljusgul. Om du snurrar vinglaset kan du uppfatta en förstklassig balans i detta vita vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Denna italienska cuvée visar underbart framstående toner av rosa grapefrukt, grapefrukt, apelsiner och kvitten i glaset. Dessutom finns det antydningar till garrigue, lovage och medelhavsörter.
Gaja Rossj-Bass Langhe presenterar sig behagligt torr för vindrickaren. Detta vita vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig i ett vinikonsegment. Balanserat och mångfacetterat, detta silkeslena och skarpa vita vin presenterar sig på gommen. I avslutningen glädjer detta lagringsdugliga vita vin från vinodlingsregionen Piemonte äntligen med bra längd. Återigen dyker det upp inslag av kumquat och citrongräs. I eftersmaken ansluter mineralnoter från jordarna som domineras av lera och kalksten.
Vinifiering av Gaja Rossj-Bass Langhe
Den balanserade Rossj-Bass Langhe från Italien är en cuvée gjord av druvsorterna Chardonnay och Sauvignon Blanc. Druvorna växer under optimala förhållanden i Piemonte. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera, kalksten och sandsten. Naturligtvis bestäms Rossj-Bass Langhe också av klimatet och vinodlingsstilen Langhe DOC. Denna italienska kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, med en exceptionellt framstående presentation. Efter att druvorna har skördats tas de omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring.
Mat rekommendation för Gaja Rossj-Bass Langhe
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till purjolökstortilla, kålroulader eller spagetti med yoghurt och mynta-pesto.
- Fler produkter från Angelo Gaja