🍷 Rosso Ca del Merlo IGP från Giuseppe Quintarelli imponerar med sin täta textur och unika karaktär
🍽️ Perfekt till fina rätter som Ossobuco eller anka erbjuder den en idealisk smakupplevelse
🇮🇹 Från ädla druvsorter som Sangiovese och Cabernet Franc utvecklar detta italienska vin sin oemotståndliga europeiska charm
Rosso Ca del Merlo IGP - Giuseppe Quintarelli
förpackningen!
Mer information om Rosso Ca del Merlo IGP - Giuseppe Quintarelli
Giuseppe Quintarelli Rosso Ca del Merlo är ett förstklassigt rödvin. Det har en underbart tät, rubinröd färg. Vid kanten visar denna italienska röda också en övergång till granatröd. Om du snurrar glaset avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket kan ses i kyrkfönster vid glasets kant. Den första näsan på Rosso Ca del Merlo visar nyanser av sura körsbär och granatäpplen. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av svart körsbär.
Giuseppe Quintarelli Rosso Ca del Merlo är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig i ett vinikonsegment. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. I avslutningen gläder detta mycket lagringsdugliga vin från vinodlingsregionen Veneto med sin extraordinära längd. Återigen dyker det upp inslag av surkörsbär och granatäpple.
Vinifiering av Giuseppe Quintarelli Rosso Ca del Merlo
SangioveseGrunden för den kraftfulla Rosso Ca del Merlo från Italien är druvor från druvsorterna , Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Corvina, Croatina, Nebbiolo och Rondinella. Rosso Ca del Merlo är ett gammalt världsvin genom och igenom, eftersom denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Giuseppe Quintarelli Rosso Ca del Merlo
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till osso buco, ankbröst med sockerärtor eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Giuseppe Quintarelli