🍷 Den här Rosso di Montalcino DOC från Tenuta di Sesta imponerar med sin elegant runda och smältande karaktär
🥘 Ideal till kikärts-curry eller smulad kyckling i rödvin passar den perfekt till dina favoritmåltider
🌍 Från den välrenommerade vinregionen Toscana övertygar den med den ädla Sangiovese-druvan och ger varje tillfälle en touch av Italien
förpackningen!
Mer information om Rosso di Montalcino DOC - Tenuta di Sesta
I glaset avslöjar Rosso di Montalcino från Tenuta di Sesta en tät rubinröd färg. Doften av detta Tenuta di Sesta-rödvin avslöjar alla typer av plommon, svarta körsbär, liljor, plommon och violer.
Tenuta di Sesta Rosso di Montalcino presenterar sig underbart torr för kännaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. Detta smältande och täta röda vin är fylligt och komplext på gommen. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Rosso di Montalcino med en sammetslen munkänsla utan att sakna friskhet. I finishen glädjer detta vin från vinodlingsregionen Toscana, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till svarta körsbär och violer.
Vinifiering av Tenuta di Sesta Rosso di Montalcino
Sangiovese Detta kraftfulla röda vin från Italien vinifieras från druvsorten. Druvorna till Rosso di Montalcino skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad, utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av en mognad på 12 månader i ekbarriquer.
Matrekommendation för Rosso di Montalcino från Tenuta di Sesta
med kikärtscurry, bräserad kyckling i rött vin eller torskfisk med gurka-senapsgrönsaker.
- Fler produkter från Tenuta di Sesta