🍷 Saltner Blauburgunder Riserva Alto Adige fascinerar med sin eleganta struktur och en lagring på 12 månader i barrique
🍽️ Njut av detta fylliga rödvin till läcker Boeuf Bourguignon eller gåsbröst med ingefära-rödkål
🌄 Från det välrenommerade vineriet Kaltern förenar detta sortrenade vin de bästa druvorna från den ädla Pinot Noir-druvan
förpackningen!
Mer information om Saltner Blauburgunder Riserva Alto Adige DOC - Kellerei Kaltern
Den eleganta Saltner Pinot Noir Riserva Alto Adige från vingården Kaltern kommer i glaset med en klar ljusröd färg. När man snurrar glaset kan man uppleva en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Detta italienska vin av en enda druvsort uppvisar underbart uttrycksfulla toner av lavendel, plommon, viol och moreller i glaset. Detta åtföljs av inslag av andra frukter.
Detta torra röda vin från Kaltern Winery är precis rätt för vinkännare som gillar det helt torrt. Balanserat och mångfacetterat, detta täta och köttiga röda vin presenterar sig på gommen. På slutet glädjer detta lagringsbara röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige med en vacker längd. Återigen dyker antydningar av ros och lilja upp.
Vinifiering av Kaltern vingård Saltner Pinot Noir Riserva Alto Adige
Den balanserade Saltner Pinot Noir Riserva Alto Adige från Trentino-Alto Adige är gjord av Pinot Noir-druvor. Efter skörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och mals noggrant. Jäsningen sker sedan i litet trä och stort trä vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 12 månaders lagring i barriquer och 900 l ek-tonneaux.
Matrekommendation för Saltner Pinot Noir Riserva Alto Adige från Kaltern vingård
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C som tillbehör till Boeuf Bourguignon, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Kellerei Kaltern