- Denna vit vin från Muscat d'Alexandrie-druvor passar utmärkt till wokgrönsaker med fisk eller grönsaksgryta med pesto
- För den som njuter visar sig detta vin från Sicilien friskt och rakt på sak
- Detta italienska vita vin är perfekt som en välbalanserad sommervin
Zibibbo Grotta Dell’Oro - Hibiscus
förpackningen!
Mer information om Zibibbo Grotta Dell’Oro - Hibiscus
Den eleganta Zibibbo Grotta Dell'Oro från Hibiscus stänker i glaset med en ljus gyllengul. Detta italienska vin av en enda sort presenterar underbart uttrycksfulla toner av akacia, rosor och apelsiner i glaset. Dessutom finns det antydningar till mineraler.
Detta vin smakar behagligt torrt. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett genuint kvalitetsvin som tydligt sticker ut från de enklare kvaliteterna, och så förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. Balanserat och komplext, detta skarpa och köttiga vita vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Sicilien, närmare bestämt från Sicilia DOC, imponerar äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de vulkaniska bergdominerade jordarna.
Vinifiering av Zibibbo Grotta Dell'Oro av Hibiscus
Detta vita vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Muscat d'Alexandrie. Endast det bästa druvmaterialet användes för detta exceptionellt balanserade sortvin från Hibiscus. Druvorna växer under optimala förhållanden på Sicilien. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av vulkanisk sten. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Zibibbo Grotta Dell'Oro fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 4 månader.
Serveringsförslag för Zibibbo Grotta Dell'Oro by Hibiscus
Detta italienska vita vin njuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som vin till spaghetti med yoghurt-mynta-pesto, wokade grönsaker med fisk eller pumpagryta.
- Fler produkter från Hibiscus