🍷 Bricco della Bigotta Barbera d'Asti DOCG från Braida visar sin kraftfulla karaktär efter 15 månaders lagring i ädla barriquefat
🍽️ Denna förföriska rödvin harmoniserar perfekt med vildsvinsstek eller mustig bovetebräserad nötkött
🌿 Ursprunget från den renommerade vingården Bigotta i Rocchetta Tanaro understryker den utmärkta kvaliteten hos denna druvsort Barbera
förpackningen!
Mer information om Bricco della Bigotta Barbera d'Asti DOCG - Braida
Bricco della Bigotta Barbera d'Asti från Braida har fått sitt namn från Bigotta-vingården i Rocchetta Tanaro.
Detta vin av en enda sort lyser i glaset i en djup rubinröd färg med violetta höjdpunkter. Aromer av mogna plommon och blommiga toner av violer smeker näsan. Det finns också kryddiga aromer av lakrits och vanilj. I gommen finns ett underbart samspel mellan fruktig rikedom och kryddiga toner. Karaktären är perfekt balanserad, men visar också kraft och intensitet. Den långa avslutningen bärs upp av plommoniga nyanser.
Vinifiering av Braida Bricco della Bigotta Barbera d'Asti
Barberadruvorna för detta italienska vin skördas noggrant och förs omedelbart till Braida di Giacomo Bolognas vinkällare. Efter att ha macererat druvorna på skalen i 20 dagar jäses musten i rostfria ståltankar. Detta röda vin lagras sedan i 15 månader på barriquefat. Vinet får sedan vila i flaskan i 12 månader.
Vinrekommendation för Barbera d'Asti Bricco della Bigotta
Detta torra rödvin från Italien är en riktig godbit till stekt vildsvin med tranbär, bräserat nötkött i en mörk sås eller olika typer av hårdost.
- Fler produkter från Braida di Giacomo Bologna