- Detta förstklassiga rödvin passar perfekt till ankbröst med sockerärtor eller Boeuf Bourguignon
- Jäsningen i rostfritt stål gör detta italienska rödvin särskilt friskt
- Ett idealiskt rödvin, perfekt bland annat till den romantiska middagen
Lagrein - Simoncelli
förpackningen!
Mer information om Lagrein - Simoncelli
Lagrein från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige avslöjar sig i glaset i ljuslila. Den första näsan på Lagrein avslöjar toner av jordgubbar, björnbär och hallon. De fruktiga antydningarna i buketten får sällskap av ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Simoncelli Lagrein presenterar sig för vinälskaren som underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Balanserat och mångfacetterat, detta sammetslena, köttiga och krispiga röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, närmare bestämt från Trentino DOC, imponerar äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska toner från de sanddominerade jordarna.
Vinifiering av Simoncelli Lagrein
Det här vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Lagrein. För detta exceptionellt balanserade sortvin från Simoncelli användes endast oklanderligt årgångsmaterial. Druvorna växer under optimala förhållanden i Trentino-Alto Adige. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i sandiga jordar. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Lagrein fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Serveringsförslag för Lagrein by Simoncelli
Detta röda vin från Italien dricks bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till fylld paprika, osso buco eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Simoncelli