Le Macioche Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta Le Macioche
Mer information om Le Macioche Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta Le Macioche
I glaset visar Le Macioche Brunello di Montalcino från Tenuta Le Macioche en tät rubinröd färg. Hållt i en liten vinkel avslöjar rödvinsglaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i starka kyrkfönster vid glasets kant. Hällt i ett rödvinsglas visar detta rödvin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av plommon och surkörsbär, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser som bidrar till åldrandet i träfat.
Tenuta Le Macioche Le Macioche Brunello di Montalcino presenterar sig underbart torr för vinkännaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt sammetslen textur. Finalen av detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Toscana, närmare bestämt från Brunello di Montalcino DOCG, glädjer slutligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Le Macioche Brunello di Montalcino från Tenuta Le Macioche
Sangiovese Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av druvsorten . Le Macioche Brunello di Montalcino är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, för denna italienska andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 30 månaders lagring på ekfat.
Matrekommendation för Tenuta Le Macioche Le Macioche Brunello di Montalcino
Drick detta röda vin från Italien tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till spenatgratäng med mandel, bräserad kyckling i rött vin eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Tenuta Le Macioche