🍷 Oreno Toscana IGT från Tenuta Sette Ponti imponerar med en kraftfull lagring i franska barriques, vilket ger den komplexa aromer
🍽️ Njut av detta fylliga röda vin på bästa sätt med fina rätter som gåsbröst med ingefära-rödkål eller torsk med gurk-senapgrönsaker
🇮🇹 Druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot trivs under de optimala växtförhållandena i den vackra Toscana för maximal njutning
förpackningen!
Mer information om Oreno Toscana IGT - Tenuta Sette Ponti
I glaset har Oreno från Tenuta Sette Ponti en tät rubinröd färg. När man snurrar vinglaset avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i klara kyrkfönster vid glasets kant. Den första doften av Oreno presenterar aromer av björnbär, mullbär och svarta vinbär. De fruktiga nyanserna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som rostad barrique, cigarrlåda och ek.
Detta torra rödvin från Tenuta Sette Ponti är precis rätt för vindrickare som inte kan dricka sitt vin torrt nog. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Oreno gommen med en sammetslen känsla utan att sakna friskhet. I avslutningen är detta unga vin från den toskanska vinodlingsregionen förtjusande med sin betydande längd. Återigen finns det inslag av björnbär och blåbär. I eftersmaken kommer mineralnoter från de sand- och kalkstensdominerade jordarna in.
Vinifiering av Tenuta Sette Ponti Oreno Toscana
Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Toscana. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt i jordar av sand och kalksten. Självklart bestäms Oreno också av klimatet och vinodlingsstilen i Toscana. Denna italienska kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är exceptionellt framstående. När druvorna har skördats förs de snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Oreno i 18 månader på franska ekfat. Lagringen på träfat följs av en lång flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Rekommenderad mat för Oreno Toscana från Tenuta Sette Ponti
Detta röda vin från Italien bör helst serveras vid en temperatur på 15 - 18°C till purjolökssoppa, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller gåsbröst med ingefärs-rödkål och mejram.
- Fler produkter från Tenuta Sette Ponti