- Detta förstklassiga rödvin kompletterar utmärkt rätter som stekt kalvlever med äpplen, lökar och balsamvinäger-sås eller ossobuco
- Hans ursprung från Veneto gör detta vin till en typisk representant för viner från ett kallklimatodlingsområde
- Detta italienska rödvin är utmärkt
Ortone Colli Euganei - Quota 101
förpackningen!
Mer information om Ortone Colli Euganei - Quota 101
I glaset avslöjar Ortone Colli Euganei från Quota 101 en tät lila färg. Näsan på detta Quota 101-rödvin avslöjar alla typer av plommon och hallon. Som om det inte redan var imponerande, kommer svarta körsbär in på grund av åldrandet i stora träfat.
Detta vin förtrollar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin, förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät, köttig och sammetslen textur. I eftersmaken bjuder detta vin från vinodlingsregionen Veneto på en vacker längd. Återigen finns det inslag av plommon och hallon. I avslutningen kommer mineraltoner från de ler- och kalkstensdominerade jordarna in.
Vinifiering av Quota 101 Ortone Colli Euganei
Basen för den kraftfulla Ortone Colli Euganei från Veneto är druvor från druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. I Veneto växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera och kalksten. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 24 månaders lagring på ekbarriquer.
Serveringsförslag för Quota 101 Ortone Colli Euganei
Detta röda vin från Italien serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till lammgryta med kikärter och torkade fikon, grönsakscouscous med köttbullar eller ankbröst med sockerärter.
- Fler produkter från Quota 101