🍷 Peperino Toscana IGT från Teruzzi fascinerar med sin eleganta torrhet och en fint balanserad textur
🍽️ Denna delikata rödvin harmoniserar underbart med anklår, kalv-lök-gratäng eller sjudna kyckling i rödvin
🌍 Tillverkad av utvalda Merlot och Sangiovese-druvor som växer i de fruktbara jordarna i Toscana
förpackningen!
Mer information om Peperino Toscana IGT - Teruzzi
Peperino Toscana från vinodlingsregionen Toscana har lagrats på fat och har en klar purpurröd, rubinröd färg i glaset. I glaset presenterar detta röda vin från Teruzzi aromer av plommon, moreller, björnbär, blåbär och mullbär, kompletterade med andra fruktiga nyanser. Detta italienska vin har en elegant torr smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät textur. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Toscana, närmare bestämt från Toscana IGT, glädjer sig äntligen med en bra efterklang. Finishen åtföljs också av mineralnoter från de marl- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Peperino Toscana från Teruzzi
Sangiovese Grunden för den förstklassiga och underbart balanserade Cuvée Peperino Toscana från Teruzzi är Merlot och druvor. I Toscana växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lerjord, sand, lera och märgel. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna till Peperino Toscana uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva skördemaskiner. När druvorna har skördats förs de till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Peperino Toscana i 8 månader på ekfat.
Mat rekommendation för Peperino Toscana från Teruzzi
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till ankbröst med sockerärtor, kalvkött och lökgryta eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Teruzzi