- Detta rödvin från de bästa druvorna harmonierar utmärkt med ankbröst med sockerärtor eller fyllda paprikor
- För den som uppskattar det visar sig detta vin från Toscana vara ytterst förnämt
- Ett idealiskt rödvin, perfekt bland annat för matlagning med vänner
Poggialupi - Fattoria di Rodano
förpackningen!
Mer information om Poggialupi - Fattoria di Rodano
I glaset visar Poggialupi från Fattoria di Rodano en ljus rubinröd färg. Nosen på detta Fattoria di Rodano-rödvin visar alla typer av hallon och jordgubbar.
Fattoria di Rodano Poggialupi presenterar sig underbart torr för vinentusiasten. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin. Detta silkeslena röda vin är balanserat och flerskiktat på gommen. I avslutningen är detta röda vin från vinodlingsregionen Toscana härligt med betydande längd. Återigen finns det inslag av jordgubbar och hallon. I avslutningen ansluter mineralnoter från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Fattoria di Rodano Poggialupi
Utgångspunkten för den förstklassiga och underbart balanserade cuvée Poggialupi från Fattoria di Rodano är Sangiovese- och Merlot-druvor. Druvorna växer under optimala förhållanden i Toscana. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt i jordar av kalksten. Druvorna till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter skörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av en mognadslagring på 8 månader på ekfat.
Serveringsförslag för Fattoria di Rodano Poggialupi
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till en mängd olika rätter. Det passar perfekt till ankbröst med sockerärtor, gåsbröst med rödkål och mejram, eller ossobuco.
- Fler produkter från Fattoria di Rodano