🍷 Salice Salentino från L'Antesi imponerar med sin eleganta cuvée av handplockade Malvasia Nera och Negroamaro-druvor
🍽️ Perfekt i kombination med stekt kalvlever eller ossobuco, utvecklar denna rödvin sin fulla aromatik
🌿 Från den välrenommerade vinregionen Apulien kommer detta förstklassiga vin, som utmärker sig med sin täta textur och friskhet
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om Salice Salentino - L'Antesi
L'Antesi Salice Salentino är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart lysande, purpurröd färg. I doften presenterar detta L'Antesi-rödvin alla typer av mullbär, blåbär, plommon och svarta körsbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som kakaobönor, pepparkakskryddor och kanel.
Detta torra rödvin från L'Antesi är perfekt för personer som föredrar 0,0 gram restsocker i sitt vin. Salice Salentino kommer redan mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 3,9 gram restsocker. På tungan kännetecknas detta lättfotade rödvin av en otroligt tät textur. Tack vare den koncentrerade fruktsyran är Salice Salentino imponerande friskt och livligt i gommen. I avslutningen imponerar detta röda vin från vinodlingsregionen Apulien med sin betydande längd. Återigen dyker antydningar om plommon och damson upp.
Vinifiering av L'Antesi Salice Salentino
Malvasia Nera och Negroamaro-druvor är grunden för den förstklassiga och underbart eleganta Cuvée Salice Salentino från L'Antesi. När druvorna till Salice Salentino är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Salice Salentino i ytterligare 6 månader på ekfat.
Matrekommendation för Salice Salentino från L'Antesi
Detta röda vin från Italien bör avnjutas vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram eller osso buco.
- Fler produkter från L'Antesi