🍷 Lavignone Barbera d'Asti DOCG från Pico Maccario imponerar med sin underbart köttiga och balanserade textur
🥩 Perfekt till kalvtafelspitz eller ankorbröst med sockerärtor, visar denna rödvin hela sin finess
🍇 Tillverkad av högkvalitativa Barbera-druvor, är denna årgång ett verkligt mästerverk från den kända vinregionen Piemonte
förpackningen!
Mer information om Lavignone Barbera d'Asti DOCG in GP - Pico Maccario
Om du ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, kan du uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. GP Den första näsan av Barbera d'Asti Lavignone i presenterar violer, plommon och lila. De fruktiga aspekterna av buketten förenas med mer fruktiga balsamiska nyanser.
GP Pico Maccario Barbera d'Asti Lavignone in är behagligt torr. Detta röda vin framstår aldrig som grovt eller magert, vilket man kan förvänta sig av ett premium- och platsvinsegment. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart köttig och tät. I avslutningen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Piemonte äntligen med vacker längd. Återigen dyker inslag av lilja och ros upp.
GP Vinifiering av Barbera d'Asti Lavignone i av Pico Maccario
GP Den balanserade Barbera d'Asti Lavignone in från Italien är ett vin med en enda sort som tillverkas av druvsorten Barbera. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker därefter i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
GP Matrekommendation för Barbera d'Asti Lavignone in från Pico Maccario
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kokt kalvkött med bönor och tomater, ankbröst med sockerärtor eller kålroulader.
- Fler produkter från Pico Maccario