Mer information om Barbera d'Alba DOC - Prunotto
Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av lavendel, syren, björnbär och svarta vinbär, som avrundas med cigarrlådor, ek och bitter choklad, som kommer från lagringen på träfat.
I gommen är Prunottos Barbera d'Alba underbart torr, gripig och aromatisk. I gommen har detta balanserade rödvin en härligt smältande och tät textur. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, närmare bestämt från Barbera d'Alba DOC, är äntligen övertygande med en betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från kalksten och lera dominerade jordar.
Vinifiering av Barbera d'Alba från Prunotto
Detta balanserade röda vin från Italien är tillverkat av druvsorten Barbera. I Piemonte växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av sand, kalksten, lera och märgel. Druvorna till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Barbera d'Alba i 6 månader på ekfat. Lagringen på ekfat följs av en avsevärd flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Prunotto Barbera d'Alba
Detta röda vin från Italien smakar bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till grönsaker. Det passar perfekt till grönsallad med rödbetor, gratinerad spenat med mandlar eller kokt kalvfilé med bönor och tomater.
- Fler produkter från Prunotto