🍷 Barolo DOCG - Prunotto fascinerar med sin silkiga textur och harmoniska balans som skapas genom 30 månaders lagring i fint trä
🍽️ Njut av detta exceptionella rödvin till fyllda paprikor eller ett mört ossobuco för att perfekt framhäva dess aromer
🌍 Detta ädla vin kommer från det välrenommerade Piemonte och vinifieras av den klassiska Nebbiolo-druvan som understryker vinets karaktär
förpackningen!
Mer information om Barolo DOCG - Prunotto
Barolon från Prunotto i Piemonte har en klar rubinröd färg i glaset. Om du ger det lite luft genom att virvla kan du uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det varken är vattnigt eller siraps- eller likörliknande på glasväggarna. I glaset presenterar detta röda vin från Prunotto aromer av violer, lavendel, svarta vinbär, liljor och blåbär, kompletterade med andra fruktiga nyanser. Prunotto Barolo är underbart torr för vinentusiaster. Detta röda vin är aldrig grovt eller stramt, som du kan förvänta dig av ett ikoniskt vinsegment. Detta smältande, täta, silkeslen och sammetslen rött vin är balanserat och mångfacetterat på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från Piemonte vinodlingsregion, eller mer exakt från Barolo DOCG, är i slutändan förtjusande med en anmärkningsvärd eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraltoner från de märgel- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Barolo från Prunotto
Den här balanserade Barolo från Italien är ett vin med en enda druvsort gjord av Nebbiolo-druvan. Druvorna växer under optimala förhållanden i Piemonte. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av kalksten, lera och märgel. Barolo är ett gammalt vin i ordets bästa bemärkelse, eftersom detta italienska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Det faktum att Nebbiolo-druvor trivs i ett ganska svalt klimat har också ett stort inflytande på druvornas mognad. Detta resulterar bland annat i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig alkoholhalt i vinet. När den perfekta fysiologiska mognaden har säkerställts skördas druvorna till Barolo uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träfat vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Barolo i ytterligare 30 månader på franska och slavonska ekfat. Lagringen på träfat följs av en lång mognad på flaska, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matsalsrekommendation för Barolo från Prunotto
Drick gärna detta röda vin från Italien vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till fyllda paprikor, ossobuco eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Prunotto