✨ Blanc de Blanc Millesimato Extra Dry från Borgo Gritti imponerar med sin sprudlande fräschör och eleganta textur
🍰 Njut av denna förföriska Prosecco Spumante som perfekt komplement till läckra desserter som persika-passionfrukt eller banantrifle
🍇 Detta utsökta mousserande vin vinifieras av den ädla Glera-druvan i den pittoreska vinregionen Friaul-Julisch Venetien
förpackningen!
Mer information om Blanc de Blanc Millesimato Extra Dry DOC - Borgo Gritti
Blanc de Blanc Millesimato Extra Dry från Borgo Gritti i Friuli-Venezia Giulia har en lysande, platinagul färg i vinglaset. Perlage i denna Prosecco Spumante lyser konsekvent och fint i glaset. Detta Borgo Gritti mousserande vin presenterar näsan med alla typer av jasmin, moget äpple och päron.
Detta italienska vin glädjer med sin saftiga, fruktiga smak. Det buteljerades med generösa 15 gram restsocker. Det här är ett riktigt kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter och så bjuder detta italienska vin naturligtvis på den finaste balans trots sitt överdåd. Den lättfotade Borgo Gritti Blanc de Blanc Millesimato Extra Dry bjuder på en otroligt fruktig smak i gommen, vilket inte minst beror på den söta restsockerprofilen. I gommen kännetecknas denna lättfotade Prosecco Spumante av en otroligt krispig och lätt textur. Tack vare sin balanserade fruktsyra smickrar Blanc de Blanc Millesimato Extra Dry gommen med en behaglig känsla utan att sakna saftig livfullhet. I avslutningen bjuder detta vin från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia slutligen på en härlig längd. Återigen finns det inslag av mogna äpplen och päron.
Vinifikation av Blanc de Blanc Millesimato Extra Dry från Borgo Gritti
Den här eleganta Prosecco Spumante från Italien är gjord av druvsorten Glera. Efter att ha skördats för hand tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning av basvinerna.
Matsalsrekommendationer för Blanc de Blanc Millesimato Extra Dry från Borgo Gritti
Njut gärna av denna Prosecco Spumante från Italien kyld vid 5 - 7°C med en persiko- och passionsfruktsdessert, kokos- och kefirkräm eller banantrifle i ett glas.