- Denne rödvin harmoniserar utmärkt med Ossobuco eller Boeuf Bourguignon
- För den som verkligen uppskattar vin visar denna från Piemonte sig vara särskilt komplex
- En kraftfull rödvin, utmärkt bland annat för en romantisk middag
Bramaterra - Barni
förpackningen!
Mer information om Bramaterra - Barni
Den fatlagrade Bramaterra från vinodlingsregionen Piemonte visar en tät rubinröd färg i glaset. Denna italienska cuvée presenterar underbart komplexa toner av surkörsbär, plommon, röda vinbär och björnbär i glaset. Dessutom finns det antydningar till andra frukter.
Detta italienska vin imponerar med sin raka torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin, förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät, sammetslen och köttig textur. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Piemonte imponerar äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de vulkaniska bergdominerade jordarna.
Vinifiering av Barni Bramaterra
Detta kraftfulla röda vin från Italien är vinifierat från druvsorterna Uva Rara, Croatina och Nebbiolo. I Piemonte växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av vulkanisk sten. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och stora träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 24 månaders lagring på ekfat.
Serveringsförslag för Bramaterra by Barni
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som komplement till en mängd olika rätter. Det är ett perfekt komplement till bräserad kyckling i rött vin, grönsakscouscous med köttbullar eller ossobuco.
- Fler produkter från Barni