Marciliano Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Mer information om Marciliano Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Marciliano Rosso Umbria från Tenuta Marciliano i Umbrien visar en tät, purpurröd färg i det virvlade glaset. Om man håller glaset i en liten vinkel kan man se en övergång av vinets färg mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, visar detta rödvin en hög viskositet, som kan ses i kyrkfönster vid glasets kant. Hällt i ett rödvinsglas bjuder detta rödvin från den gamla världen på underbart uttrycksfulla aromer av björnbär och svarta vinbär, avrundade av kryddnejlikor från fatlagringen.
Vinet har en elegant torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna italienare naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Detta silkeslena rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. Tack vare sin vitala fruktsyra är Marciliano Rosso Umbria underbart fräsch och livlig i gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Umbrien, närmare bestämt från Umbria IGT, glädjer sig äntligen med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineralfasetter av de kalksten-dominerade jordarna.
Vinifiering av Marciliano Rosso Umbria från Tenuta Marciliano
Den kraftfulla Marciliano Rosso Umbria från Italien är en cuvée vinifierad från druvsorterna Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon. Druvorna växer under optimala förhållanden i Umbrien. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i kalkstensjordar. Marciliano Rosso Umbria är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna italienska andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den kraftfulla Marciliano Rosso Umbria i ytterligare 18 månader på ekfat.
Matrekommendation för Marciliano Rosso Umbria från Tenuta Marciliano
Detta röda vin från Italien bör helst avnjutas vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till purjolökstortilla, boeuf bourguignon eller potatispanna med lax.
- Fler produkter från Tenuta Marciliano